perjantai 8. tammikuuta 2016

Pat Sing Leng

Perjantai, perinteinen hiking-päivä. Paikallinen opiskelukaverimme Andy halusi lähteä haikkaamaan perjantain kunniaksi, joten lähdimme porukalla mukaan. Aikainen aamu karsi porukkaa pois ja osalla oli myös koulua joten ihan kaikki vaihtariporukasta eivät mukaan päässeet.




Lähdimme aamulla kello 8.30 Tai Po Marketin metroasemalta bussilla kohti haikkauskohdetta, joka sijaitsee itseasiassa melko lähellä kouluamme. Meidän kampus kun on kätevästi sijoitettu vuorten keskelle, sopivia haikkauspaikkoja löytyy siis ihan läheltä.
Sää oli ihan huippukiva, varmaan keskimäärin +22 ja aurinko paistoi mukavasti. Tämänkertainen hiking osoittautui todelliseksi hiking-reissuksi, toisin kuin meidän ensimmäinen haikkausreissu viime viikonloppuna, jolloin se oli lähinnä mukavaa päiväkävelyä. Kapusimme lopulta reilu 500 metrin korkeuteen, yhteensä tähän meni aikaa jotain yhden ja kahden tunnin väliltä. Näkymät oli huikeat ja huipulla kelpasi istuskella ja nauttia auringonpaisteesta ja keräillä voimia jotta pääsisi vielä alaskin.. Reissu oli yllättävän raskas, itsellä ainakin jalat olivt todella kipeät ja väsytti ihan todella paljon, mutta saipahan hyvää treeniä, hienoja maisemia ja päivän kulumaan todella mukavasti.




Yhteensä koko reissuun meni noin 8 tuntia, eli oikeasti koko päivä vierähti siinä. Osa tästä ajasta meni huipulla istuskeluun ja auringonottoon ja lisäksi pidimme lounastauon brides poolilla, pienellä "vesiputouksella" joka oli haikkausvuoren juurella. Lopuksi vielä söimme pienen lounaan thairavintolassa Tai Mei Tuk-villagessa josta otimme bussin takaisin kampukselle.
On todella kivaa asua hieman kauempana keskustasta, sillä luonto on täällä  kaunista. Kaupunkimaisemassakaan ei mitään vikaa ole, mutta viidessä kuukaudessa se voisi alkaa tympimään. Nyt meillä on mahdollisuuksia päästä vaikka joka viikonloppu rentoutumaan luonnon äärelle, mikä tekee kyllä todella hyvää. Innokkaita hikingkavereita tuntuu löytyvän paikallisten opiskelijoiden joukosta paljonkin, esimerkiksi Andy on luvannut lähteä meidän kanssa vaikka joka perjantai, mutta ihan niin innokkaita tuskin olemme.. :D




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti