torstai 7. tammikuuta 2016

Jockey Club Student Quarters

JCSQ. Tai lyhyesti vain JC. Koti. Home sweet home.

Asun yliopiston kampuksella JC:ssä. Yliopisto tarjoaa neljää erilaista majoitusvaihtoehtoa, 3 käytäväasuntolaa ja sitten tämä JC. Kuvia tai muitakaan tietoja majoitusvaihtoehdoista ei juurikaan ollut, joten aika arpomalla tuli tehtyä majoitustoive hakuvaiheessa. Onneksi valitsin tämän, sillä en voisi olla tyytyväisempi - verrattuna käytäväasuntoloihin tämä on kuin luksusasunto :D




Mun huone


Oma pieni yksikköni :D kuten näkyy, kaappitilaa
ei ihan hirveästi ole...



Meidän keittiö, ainoat valmiina olevat asiat täällä oli mikro,
kaasuhella ja jääkaappi - kaikki muu hankitaan itse

JC eroaa käytäväasuntoloista monellakin tavalla, mutta eniten juuri siten että tämä on kimppakämppä, joka jaetaan kämppisten kesken. Huoneet ovat 2-3 hengen huoneita, ja minulle sattui kolmen hengen huone. Asuntoon mahtuisi 12 ihmistä, mutta tällä hetkellä meitä on vain neljä, eikä tietoa milloin loput tulevat. Huonekaverini eivät ole siis vielä saapuneet, ja jännityksellä odotan millaisten ihmisten kanssa huoneen jakaa seuraavat viisi kuukautta.
Se, mikä tekee tästä asumismuodosta luksusta, on että vessat ja suihkut (2kpl) sekä keittiö jaetaan vain kämppisten kesken, ja ne ovat melko siistejä ja keittiö on todella tilava. Käytäväasuntoloissa vessat, suihkut sekä erittäin pieni keittiö, jossa on vain kaksi jääkaappia, jaetaan koko kerroksen kesken. Ja yhdessä kerroksessa porukkaa asuu aika paljon, huoneet ovat 2-3 hengen huoneita ja niitä on ainakin parisenkymmentä. Eli siellä asuessa et edes ole tietoinen keiden kaikkien kanssa jaat yhteiset tilat ja ruuhkaa voi syntyä suihkutiloissa ja keittiössä, sekä keittiön jääkaapit ovat aina tupaten täynnä ja ruokaa kuulemma myös varastetaan sieltä. Joten käytäväasuntoloihin verrattuna asuntomme, jossa tunnet kämppiksesi, voit huoletta jättää ruokasi jääkaappiin ja jakaa pakollisia ostoksia (ruuanlaittovälineet yms), on ihan mahtava. Ja täällä voi viettää iltaa isommallakin porukalla ja vaikka kokkailla yhdessä!

Keittiöstä löytyy myös pesukone ja kuivausrumpu
Tämän lisäksi meillä on todella kiva terassi, jossa jo yksi ilta ollaan istuttu kaljaa juoden ja hengaillen. Olkkari on iso ja varustettu myös isolla ruokapöydällä (great for ex. beer pong xD), ja muutenkin kämppä on kaikinpuolin melko tilava. Toki ahdasta tulee olemaan jos tänne muuttaa vielä 8 ihmistä lisää, vessajonoja, ruuhkaa ja varmasti neuvottelua esimerkiksi siivoamisesta on tiedossa, mutta kuitenkin. Olen tyytyväinen valintaan!


Terassilla kelpaa syödä aamupalaa!


Yleisistä tiloista joita kaikkien asuntojen asukkaat saavat käyttää löytyy muun muassa musiikkihuone joka on varustettu pianolla ja muilla soittimilla, barbecue-paikka sekä yleisiä hengailutiloja. Eli eiköhän me täällä ihan hyvin viihdytä. Ja hinnallakaan tätä asumista ei ole pilattu, koko semester on noin 6500 HKD, eli noin 800 euroa. Tietenkään kovin hyvässä kunnossa asunto ei ole ja sisällä on tajuttoman KYLMÄ, ja joitain hankintoja piti tehdä itse, mutta kuitenkin asuminen tulee kokonaisuudessaan olemaan 1000 euron luokkaa reilu viideltä kuukaudelta. Hinta on superalhainen, etenkin kun vertaa Hongkongin keskiarvoon, täältä kun löytyy maailman kalleimmat kämpät..Sekä tietenkin Suomeen jossa kahden kuukauden vuokraan menisi tuo sama summa jo mitä täällä menee koko kevääseen!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti