perjantai 1. tammikuuta 2016

Ensimmäiset päivät Hongkongissa


Kiirettä on pitänyt, joten blogiin ei ole ollut aikaa kirjoitella vielä yhtään. Nyt on vihdoin tunnin verran aikaa ennen shoppailureissua päivittää blogiinkin jotain :D

Saavuin Hongkongiin tiistaina 29.12. Lento oli Finnairin suora Helsinki-Hongkong, joten perillä olin jo kello 15.30 paikallista aikaa. Student buddyni Helen ja Jelly tulivat vastaan lentokentälle, tulimme yhdessä yliopistolle ja lähdimme Helenin kanssa ostoksille heti kun olin saanut kirjauduttua asuntolaan.

Asuntolaksi valitsin Jockey Club Student Quartersin - nämä ovat siis kimppakämppiä, missä kämppisten määrä vaihtelee, minulla niitä tulee olemaan 12. Huoneet ovat 2-3 hengen huoneita, minulla on 3 hengen huone, mutta huonetoverit eivät ole vielä saapuneet. Vähän jännittää että keiden kanssa huoneen saa jakaa seuraavat 5 kuukautta.. Kämppiksiäkin on paikalla vasta 3, kaksi tanskalaista tyttöä ja yksi suomalainen, mutta Ruotsissa asuva tyttö.
Olen erittäin tyytyväinen asuntovalintaan, sillä vaihtoehtona oli tämän lisäksi 3 käytäväasuntolaa, joissa on siis vain huoneet käytävillä, ja vessat, suihkut & keittiö jaetaan aina koko kerroksen kesken. Pääsin jo vilkaisemaan yhtä näistä asuntoloista, ja niihin verrattuna tämä oma kokonainen asunto on aika jees. Vessoja meillä on kaksi, ja iso keittiö, olkkari sekä terassi kivoilla maisemilla. Kovin siistissä tai hyvässä kunnossa asunto ei ole, mutta kyllä täällä 5 kuukautta viihtyy varmasti.

Asuntoloissa ei ole valmiina mitään muuta kuin sängyt, tuolit ja työpöydät tms kalusteet. Kaikki muu, esimerkiksi astiat, tyynyt, peitot, lakanat sun muut on hankittava itse. Onneksi buddyni kanssa käytiin jo ekana iltana hankkimassa pitkälti kaikki tärkeimmät, eli peitto, tyyny ja lakanat, sekä muutamia astioita ja ruokailuvälineitä sekä kattila ja paistinpannu. Ruokaa tulen laittamaan varmaan paljon itse, koska yliopiston kanttiinista saatava ruoka ei kuulemma ole kovin hyvää, ja lähes kaikki kokkaavat itse ruokansa. Onneksi on oma iso keittiö!

Tuntuu, että olemme tässä lyhyessä ajassa ehtineet tehdä jo vaikka mitä. Eilen ennen vuoden vaihtumista vietimme kaupungilla 9 tuntia, kiertelimme, kävimme syömässä ja muuten vain olemassa. Tungosta riitti, ja yöllä vuoden vaihtumisen jälkeen kotimatka kesti kolme tuntia, taksijonossa meni yksi tunti. Onneksi sää oli superkiva, ja yölläkin lämpöä oli varmaan ainakin +16 astetta.

Vaihtariporukka vaikuttaa tosi kivalta, täällä on ainakin tanskalaisia, ranskalaisia, hollantilaisia, korealaisia sekä ilmeisesti tulossa vielä ainakin ruotsalaisia. Päivät menee tällä porukalla älyttömän nopeasti, nytkin kello näyttää jo yli puoltayötä, ja aamulla on taas aikainen lähtö kickoffiin, johon sisältyy muutaman tunnin hiking jonka jälkeen siirrymme barbecue-kokkailuihin, hauska päivä siis tiedossa! Koti-ikävää ei ole vielä ehtinyt tulla, vaikka ekat kaksi yötä olikin yllättävän hankalia. Päivät meni uusiin ihmisiin tutustuessa nopeasti ja kivasti, mutta illalla kotona yksin ollessa ehti muutamaan kertaan tulla surullisia fiiliksiä kun mietti kuinka pitkään aikaan ei tule näkemään Suomen kavereita. Whatsapp, snapchat, facebook ja instagram kuitenkin helpottavat yhteydenpitoa ja kaikkien ystävien elämästä perillä pysymistä huomattavasti ;)

Muutamia kuvia viime päiviltä: 
















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti