lauantai 2. tammikuuta 2016

Hiking & BBQ

Selfie lehmän kanssa, uus kuuma hitti Hongkongissa!

Tänään meillä oli orientaation viimeinen päivä johon sisältyi "Kick-off excursion". Lähdettiin haikkaamaan Shing Mun Reservoir nimiselle retkipolulle. Matkaa yliopistolta oli sinne vain noin puolisen tuntia bussilla. Itse hikingiin, jota ei ehkä ihan hikingiksi voi kutsua, meni noin kolme tuntia. Meitä oli koko iso ryhmä koossa, lähes kaikki vaihtarit sekä student buddyja, joten eteneminen oli melko hidasta. Useaan otteeseen pysähdyttiin ottamaan valokuvia tai muuten vain ihmettelemään esimerkiksi apinoita tai lehmiä joita tuli vastaan. Sää oli jälleen kerran ihanan lämmin!
Hikingin jälkeen jatkoimme bussilla yliopiston lähelle BBQ-paikkaan, jossa sitten grillailtiin erilaisia lihoja, paahtoleipää sekä vaahtokarkkeja tietenkin! Ei ole kyllä ennen tullut tikun päässä grillattua kanan rintafileitä tai pihvejä. Erikoinen, mutta yllättävän toimiva barbecue-tyyli! Lihat oli marinoitu todella hyvin, ruoka oli kaikinpuolin herkullista ja oli mukava viettää yhdessä aikaa hiilloksen äärellä grillaillen.( Eikä meinannut kuin kerran syttyä pienimuotoinen tulipalo :D)







Kotiinpäin lähtöä suunnitellessa keksimme idean, että lähtisimme iltapäiväkaljalle Tai Po Marketin alueelle. Tai Po on yliopistoamme lähinnä oleva alue/kaupunginosa, matkaa bussilla on noin 15min verran. Ongelmaksi muodostui se, että iltapäiväkaljoja ei mistään baarista siihen aikaan saanut. Keskustan alueella iltapäiväkaljat olisivat onnistuneet helposti, koska siellä paikat ovat auki käytännössä katsoen aina, mutta täällä hieman syrjemmällä eivät. Lisäksi Tai Po Market on enemmän nimensä mukaisesti kauppa-alue, missä eri kojuissa ja liikkeissä myydään kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä, ravintoloita ja baareja ei Market-alueella niin paljon ole.
Otimme käyttöön plan B:n ja lähdimme kaupan kautta takaisin yliopiston kampukselle ja kokoonnuimme meidän kämpän terassille. Oma terassi ja ylipäätänsä kokonainen oma (jaettu) asunto, on niin luksusta täällä! 






Päivä meni taas hirveällä vauhdilla ja kymmenen maissa kaikki alkoivat olemaan jo ihan poikki, olihan tässä taas mennyt yli 12h siitä kun olimme hiking-paikkaan lähteneet ja siitä asti liikkeellä olleet. Huomenna on sitten VIIMEINEN vapaapäivä ennen koulun alkua. Kaikkia jännittää melko paljon, eniten koulun taso ja se millaista arki tulee olemaan. Tähän saakka kaikilla on ollut lomafiilis ja sana opiskelu on unohtunut sanavarastosta kokonaan, mutta ylihuomenna karu arki iskee vastaan. Osittain odotan innolla millaisia kurssit ovat ja millaista opiskelu tulee olemaan, mutta toisaalta olisin voinut jatkaa tätä lomailua ja hengailua vielä muutaman viikon.. :p







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti