maanantai 25. tammikuuta 2016

"Hong Kong shivers through it's coldest day since 1957"

Jep, näin otsikoitiin SCMP:ssä. Asteita on tänään ollut +3, eli ihan jäätävän kylmä. Kaikki tosin Suomessa sanoo, että ei voi valittaa koska meillä on täällä ollut lämmin (pari viikkoa sitten loikoiltiin täällä bikineissä) ja Suomessa niin kylmä. Eihän siinä mitään, +3 ei ole mikään mahdottoman kylmä, MUTTA kun taloissa ei ole minkäänlaisia eristyksiä taikka lämmitystä, on se ihan jäätävän kylmä. Sisällä lämpötila huitelee +12 tienoilla ja se tekee olosta aika sietämättömän: kun Suomessa kylmää ulkoilmaa pääsee sisälle pakoon, täällä ei siitä ole toivoakaan. Sisällä on oltava jäätävä määrä vaatetta päällä jotta ei jäätyisi pystyyn. Sormet on jatkuvasti ihan kohmeessa. Eilen täällä sisällä istuskellessa hengitys huurusi..
Onneksi nyt alkaa taas lämpenemään kohti sitä +20 jolloin myös sisälämpötiloista tulee edes hieman inhimillisemmät. Sisällä on silti KYLMÄ. Onneksi ostin talvipeiton, joten nukkuessa ei tarvitse palella - siinä vaiheessa viimeistään loppuisi kärsivällisyys!

Screenshotti SCMP:n uutisista. Huh!

Mutta hengissä täällä siis ollaan. Päiväkodit ja koulut olivat tänään sään vuoksi suljettuina, mutta yliopisto ei valitettavasti. Maanantait on rankkoja päiviä kun luentoja on yhteensä 6 tuntia, yllättävän väsyttävää, vaikka aiheet ovat mielenkiintoisia.
Luentojen jälkeen kävimme tänään pelaamassa korealaisen kaverin kanssa tennistä, joka aiheutti hämmennystä sports facilitiessin staffissa, koska onhan sentään kylmin päivä melkein 60 vuoteen! Täällä on siis vain ulkokentät, mikä myös tekee pelaamisesta mahdotonta sateella (liukas massakenttä). Kylmyys ei kuitenkaan ole este, kun tennistä pelatessa tuli ihanan lämmin, joka ei ole viime päivinä ollut kovin tuttu olotila :D


Nyt sitten odotellaan lämpimämpiä säitä, viikonlopun reissua Kiinaan ja sitten onkin enään pari viikkoa lomaan: Vietnamin LÄMPÖ! odottaa meitä. Ahh.

Tälläisen kun saisi. Lämmiteltiin kaupassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti