tiistai 5. tammikuuta 2016

Koulun alku

Koulu alkoi maanantaina ainakin osalla meistä vaihtareista. Kaikilla on hyvin vaihtelevia kursseja, joten kouluaikataulutkin ovat hyvin erilaiset jokaisella. Ainakin kaksi kursseistani on sellaisia, joissa olen kurssin ainut vaihtari. Olen saanut järjestettyä lukujärjestyksen aika hyvälle mallille niin, että torstai-sunnuntai on vapaata. Ei valittamista siis. Muutamalla muullakin on vastaavanlainen aikataulu, joten reissuseuraa viikonlopuille luulisi löytyvän!




Meidän on täällä pakko ottaa vähintään neljä kurssia ja maksimissaan viisi. Aluksi otin viisi kurssia, mutta totesin että neljästä kurssista tulee varmasti jo ihan tarpeeksi työtä, joten olen tässä muutamaan otteeseen muuttanut kurssivalintoja. Onneksi täällä aukesi maanantaina "add/drop-period" jonka aikana on vielä mahdollista muuttaa kurssivalintoja. Ideana on siis käydä katsomassa millaisilta valitut kurssit vaikuttaa, jos työmäärä on erittäin suuri, aihe liian helppo/vaikea tai esimerkiksi opettaja ei vaikuta mukavalta, niin kurssia voi vaihtaa toiseen.
Kaksi ensimmäistä kurssiani vaikuttivat todella mielenkiintoisilta, myös haastavilta, mutta opettajat suhtautuivat minuun suurella mielenkiinnolla ja kurssien sisällöt vaikuttivat sen verran hyviltä, että nämä aion pitää.  Ensimmäinen kurssini, "Observing and assessing young children", on kurssi jonka aikana pääsen muun muassa tutustumaan hongkongilaisen päiväkotiin muutamaksi päiväksi, todella mielenkiintoista! Kurssiin sisältyy yksi ryhmätyö sekä assignment joka on noin 10 sivun essee. Työmäärä ei siis ole mikään ihan älytön.
Toinen kurssini on "Supporting educational needs of gifted students", myös erittäin mielenkiintoinen kurssi. Tässäkin on yksi ryhmätyö sekä assignment, joka oli myös noin 10 sivun essee.
Kolmanneksi kurssiksi valitsin "Photography and moving image", joka tänään ensimmäisellä luennolla osottautui melko haastavaksi kurssiksi jossa olisi paljon töitä, joten vaihdoin sen mielenkiintoisemman kuuloiseen "Modern Hongkong- history, society and identity".
Neljäntenä kurssina on sitten "Exploring Hongkongs' rural heritage & nature". Tällä kurssilla on paljon muita vaihtareita, joten uskon että kurssi tulee olemaan todella hauska. On kiva että on edes yksi vähän rennompi kurssi, tai ainakin oletamme sen olevan hieman erilainen kuin muut peruskurssit täällä.



Kaikilla kursseilla on läsnäolopakko, ja paikalla on oltava 80%. Vielä ei ole tietoa siitä kuinka tarkkoja opettajat ovat tämän säännön suhteen, koska paikallisten mukaan tämä vaihtelee etenkin vaihtareiden kohdalla. Jos haluaa olla poissa sääntöjen mukaan olisi täytettävä eräänlainen lomake, siis hakemus poissaolosta. Useimmat opettajat kuitenkin eivät tätä lomaketta pyydä täyttämään, vaan riittää kun asiasta keskustelee opettajan kanssa.
Olemme juuri suunnitelleet reissua helmikuulle, sillä osa kursseista on jopa 2 viikkoa tauolla chinese new yearin johdosta. Osa kursseista kuitenkin pidetään chinese new yearta seuraavalla viikolla, joten jos lähdemme reissuun tästä kertyy yksi poissaolo, ja opettajasta riippuen poissaoloja on sitten vielä käytettävissä yksi tai enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti