sunnuntai 24. tammikuuta 2016

I love food

Täällä tulee syötyä ja paljon. Tai no ei paljon, mutta ulkona tulee syötyä usein. Ruoka on täällä erinomaista, kun vain löytää oikeat paikat. Parhaimmat paikat on yleensä juuri niitä, missä menut ovat vain kiinaksi eikä kuviakaan annoksista löydy, tai jos löytyy niin niistä ei saa mitään selkoa mitä ne mahtavat olla. Sen takia onkin mahtavaa kun on paikallisia kavereita, koska heidän kauttaan on löytynyt sellaisia paikkoja joihin ei olisi ilman heitä löytänyt.

 Tällä viikolla ollaankin syöty ehkä vielä normaalia useammin ulkona.
Tiistaina lähdettiin Tai Pohon syömään, meillä oli jääkaappi hajalla ja uutta ei oltu vielä saatu, joten pakko oli lähteä muualle syömään. Yksi paikallinen kaveri lähti meidän mukaan, joten hänen kauttaan löysimme todella kivaan kiinalaiseen ravintolaan. Kaverimme tilasi meille monta erilaista annosta, jotka jaoimme. Ruoka oli todella hyvää, ruokia taisi olla ainakin viittä eri lajia ja kaikki oli herkullisia! Ja hintaakin tälle tuli juoman kera vain noin 5-6€ per naama, eli ei paha.


Näyttää epäilyttävältä, mutta niin hyvää!

Sikahyvää jälkkäriä. Vähän niinku vohvelia, mutta parempaa

Egg roll, nam!

 Keskiviikkona käytiin isolla porukalla michelin tähden saaneessa One Dim Sumissa vetämässä kunnon ähkyt, tilattiin kaikenlaisia eri herkkuja, omia lemppareitani muun muassa, joita on tuolla tullut ennenkin syötyä. Dim sum on oikeastaan ruokaa jota täällä syödään aamupalaksi/lounaaksi, mutta itselle kyllä maistuu sellainen deep fried-ruoka paremmin illalliseksi. Ei ole mistään terveellisimmästä päästä tämä ruoka, mutta niin hyvää!

One Dim Sumin ruuantilausta


Chicken feet. En maistanut vieläkään,
näyttää niin oksettavalta..



Perjantaina lähdettiin (vaihteeksi) ulos syömään - aluksi mentiin kaupungin parhaaseen Happy Houriin, jossa kalja maksaa viideltä alkaen 1 HKD. 20 minuutin välein hinta tuplaantuu, eli 17.20 hinta on 2HKD, 17.40 4 HKD ja niin edespäin. Meillä meni hetki löytää paikka, joten ehdittiin vasta tuohon 2 HKD hintaan, eipä sitä silti voi kovin kalliiksi sanoa, euroissa noin 25 senttiä :D Paikka oli tosi kiva, ja varmasti mennään sinne joskus uudestaan.
Tästä suunnattiin sitten taas paikkaan, jota ei olisi ikinä löydetty ilman erään toisen paikallisen kaverimme apua. Menimme intialaiseen ravintolaan, joka löytyi ihan TST:n ytimestä, sopivasti hyvin läheltä jazzbaari Ned Kellyä johon suunnittelimme suuntaavamme vielä dinnerin jälkeen. Ravintola sijaitsi eräässä mansionissa, jonka ovella oli iso joukko intialaisia yms. yrittämässä kaupata "copy watches copy handbads, tailor suit for you" ynnä muuta roskaa. Läpi vaan ja epämääräisiä portaita ylös, ja sieltä löytyi todella kiva ja melko täynnä oleva intialainen. Meitä oli taas aika iso porukka, 12 henkeä, joten meille tehtiin oma "maistelumenu", eli saimme taas vähän kaikkea jaettavaksi. Meidän piti vain kertoa tarjoilijalle kuinka paljon haluamme ruuasta maksaa ja sen perusteella he kokosivat meille monipuolisen kokonaisuuden. Ruoka oli älyttömän hyvää, ehdottomasti parasta intialaista mitä olen koskaan syönyt. Sinne on pakko mennä uusiksi vielä monta kertaa! Hintaa tuli kaljoineen noin 10€ verran, melko hintavaa mutta sen arvoista ehdottomasti.


25 sentin kalja!


Happy people in Happy Hour


Yksi parhaimmista dinnereistä Honkkarissa

Kaupungin parasta pina coladaa.

Ned Kelly ja loistavaa live jazzia!


Vaikka ulkona syömiseen saa uppoamaan aika paljon rahaa, on se kuitenkin sen arvoista. Ja kuitenkin paljon halvempaa kun Suomessa, ainakin suurimmissa osissa paikoista ei illalliseen juomineen saa uppoamaan enempää kuin kymmenen euroa. Yhdessä on kiva käydä ulkona syömässä, ruuan hinta-laatusuhde on lähes aina superhyvä ja eipä tänne tultu pelkästään nuudeleita syömään ;)










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti