tiistai 22. maaliskuuta 2016

Turistina Hongkongissa

Kaverini Suomesta tulivat viime viikolla käymään. Heillä oli vähän reilu neljä päivää aikaa tutustua ihanaan Hongkongiin, ja loppupeleissä siinä onnistuttiinkin aika hyvin. Loppuloma vietettiin Filippiineillä, joka oli myös todella upea kokemus! Siitä päivitys sitten erikseen.
Pari paikkaa, jotka olisin heille Hongkongista halunnut näyttää, ei mahtunut aikatauluihin, mutta ehkä sitten seuraavalla Hongkongin reissulla :D

Victoria Peak

Hongkong on <3


Itse olen käynyt Honkkarissa kolme kertaa ennen kuin tänne tulin vaihtoon, joten kaupunki on melko tuttu. Nyt kun on asunut täällä, on tietenkin löytynyt paljon lisää paikkoja ja tekemisiä.
Neljä päivää on melko lyhyt aika, vaikka Hongkong on melko pieni paikka, ei vaan aika millään riitä kaikkeen. Etenkin kun ottaa huomioon sen, että kaverini saapuivat tänne Suomesta, eli aikaeroväsymystä oli ilmassa.


Flower Market



Bird Park

Linnuille herkkuja..

Goldfish Market

Muutama sammakko :I

Kävimme tietenkin Victoria Peakilla ihailemassa kaupunkia iltavalaistuksessa, katsoimme Symphony of Lightsin, syötiin Temple Streetin katuravintolassa ja käytettiin Star Ferryä Victoria Harbourin ylittämiseen. Söimme kuuluisaa (ja niin hyvää ja halpaa) dim sumia, ihmeteltiin SoHoa, nautittiin hyvästä säästä Bird & Flower marketeilla, otettiin pussikaljat ifc-mallin kattoterassilla, käytiin Ned Kellyssä yksillä ja syötiin mun lemppari intialaisessa. Sen lisäksi tytöt kävi Macaulla päiväreissun (kun olin koulussa), ja tulivat myös tänne Tai Pohon, näytin heille meidän kampusta, mun kämpän sekä Tai Po:n superhyvän fastfood-paikan, josta saa älyttömän herkullisia dumplingseja! Ja tietenkin tuli syötyä myös sushia.



SoHo ja päivän soppa

Filippiiniläisiä kodinhoitajia vapaapäivän vietossa

Ifc - paras paikka pussikaljalle

Legendaarinen Star Ferry

Michelin tähti - dim sumia



Viimeisenä kokonaisena päivänä itsellänikin oli vapaapäivä koulusta, joten lähdettiin heti aamusta liikkelle kohti Lantau Islandia, sieltä otettiin cable car isolle buddhalle. Parit kuvat ja pientä kiertelyä Big Buddhalla, ja sitten otettiin bussi ihanaan kalastajakylä Tai O:hon. Tai O:sta löydettiin vahingossa aivan ihana, juuri avattu kahvila. Kahvila oli paikallisen naisen kodissa, ja siinä oli myös suloinen "kattoterassI". Istuimme terassilla hetken, kunnes iski sade. Oli aika epätodellinen olo istua paikallisen kalastajakylän asukkaan kotisohvalla, syödä hänen tekemää pizzaa ja juoda herkullista teetä, samalla kun ulkona satoi kaatamalla. Täydellinen ajoitus, muutoin olisimme joutuneet värjöttelemään jossain katoksen alla sateensuojassa. Tuohon kahvilaan on päästävä vielä uudestaan!
Viimeisen Honkkari-illan kunniaksi käytiin myös tsekkaamassa maailman korkein kattobaari ja sen superkalliit drinkit, se oli sellainen "pakko kokea"-juttu. High life iski meihin drinkkien myötä sen verran voimakkaasti, että otettiin hotellin ovelta (kattobaari on Ritz-Carlton hotellin) taksi suoraan seuraavaan hotelliin: Peninsulaan. Peninsulan kattokerroksen drinkkibaari on klassinen paikka, jossa on vain käytävä jos on Hongkongissa. Tämän illan nimeksi tuli "hotelliappro". Hauskaa oli, ja hetken sai elää astetta hienommin :D


Huippua intialaista salaisessa paikassa :p

Cable Carissa


Big Buddha

Söpö Tai O




Sateensuojassa kalastajakylän asukkaan luona :)

Niin herkulliset, mutta myös niin kalliit drinksut

Pitkän päivän jälkeen ansaitut :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti