torstai 17. maaliskuuta 2016

Vietnam

Reissusta ei ole edes kuukautta, hyvä aika siis tehdä päivitys. Palasin viime viikolla Filippiineiltä, mutta se reissu on sitten taas tarina erikseen. Ja ensi viikolla olisi sitten lähtö Kiinaan pääsiäisloman viettoon, ja paluu huhtikuussa, joka on viimeinen kokonainen kuukausi Honkkarissa, hullua!


Helmikuussa saimme pitkän uudenvuoden loman, osalla pidempi ja toisilla lyhyempi. Minun kurssieni luennoista kaksi kolmesta oli peruttu kahdeksi viikoksi, joten CNY oli sopiva aika lähteä reissuun. Aluksi meitä oli lähdössä pienempi porukka, mutta lopulta reissuun lähti yhdeksän vaihtaria.

Lähtöviinit of course

Eka illallinen oli tosi herkullista!


Basic kauppa Vietnam-tyyliin

Lähdimme perjantaina 12.2, aluksi lensimme Da Nangiin - kaupunkiin lähellä Hoi Ania joka oli meidän reissun "pääkohde". Da Nangista olimme varanneet hotellin kahdeksi yöksi, Da Nang on Vietnamin neljänneksi suurin kaupunki ja sijoittuu aikalailla keskelle pitkää Vietnamia, Hanoihin ja Ho Chi Minhiin on muutaman sadan kilometrin heitolla yhtä pitkä matka, noin 800km.
Da Nang itsessään ei vaikuttanut kovin mielenkiintoiselta paikalta. Hotellimme oli lähellä China Beachia, joka oli ihan kiva mutta ei millään tavalla erityinen. Olisi kaupungissa kai jotain nähtävääkin ollu, kutne Dragon bridge, jonka ylitse ajoimmekin. Jotain markkinoita sun muuta, mutta käytimme ajan lähinnä rannalla makoiluun ja otimme rennosti. Kävimme syömässä erittäin hyvässä intialaisessa ravintolassa, ja sitten suuntasimme drinkeille kaupungin korkeimmalle kattoterassille, maisemat oli ihan kivat!

Da Nang



Auringonlasku biitsillä



Sunnuntaina siirryimme Hoi Aniin, jossa vietimme lomasta kahdeksan päivää. Hoi Aniin oli Da Nangista matkaa taksilla reilu puoli tuntia, eli kaupuinki sijaitsee todella lähellä!
Hoi An on suloinen pieni kaupunki, jonka Vanha kaupungin osa on Unescon maailmanperintökohdetta, mutta valitettavasti kaupunki alkaa olemaan turismin pilaama. Turisteja on kaupungissa todella paljon ja se näkyy ravintoloissa, baareissa ja lukuisissa turistikaupoissa ja kauppiaissa jota pieni kaupunki on pullollaan.Siitä huolimatta kaupunki on kuitenkin nätti, ja sopiva kohde rennolle lomalle jossa voi yhdistää rannan ja kaupunkihengailun. Kaupunki on todella pieni, ja sen oppii tuntemaan jo muutamassa päivässä, joten liikkuminen on helppoa.
Me liikuimme pääasiassa hotellin pyörillä joita saimme ilmaiseksi käyttää, tai kävellen  ja välillä myös taksilla joka ei näin isolla porukalla maksanut käytännössä mitään.


Meidän superihanan (ja halvan!!) hotellin pool




An Bang-beach Hoi Anissa



Vanhan kaupungin wet markets



Ainut turistihetkemme oli puolipäiväretki My Son-temppeleille joka kuuluu myös  Unescon perintökohteisiin. Temppelit itsessään oli ihan hienot, ja hienolla paikalla keskellä ei mitään. Valitettavasti paikka oli tupaten täynnä turisteja, joka sitten vei vähän fiilistä koko hommasta. Tulipahan kuitenkin käytyä :D




Yksi miljoonista mangosmoothieista joita tuli reissun aikana vedettyä

Superhyvä tacopaikka




Kaiken kaikkiaan oli tosi onnistunut loma, muutamia takaiskuja lukuunottamatta. Tuli syöytä älyttömän hyviä ruokia, otettua rennosti, nautittua lämmöstä ja juotua luvattoman monta älyttömän herkullista mangosmoothieta/lassia joka päivä. Ja taisi pari kaljaakin maistua..
Saldona oli lopulta yksi ruokamyrkytys, yksi varastettu puhelin, ihon polttamista rannalla ja muutama porukasta menetti alkulomapäivät, koska eivät tienneet tarvitsevansa viisunmia Vietnamiin. Itse säästyin näiltä kaikilta ja onneksi meillä oli monta lomapäivää, joten kaikki ehtivät saada osansa lomasta ongelmista huolimatta!


Katukahvila

Katukahvilan mummeli tarjosi meille
erikoisia herkkuja, mut oli hyvää!

Kaunis Hoi An

Jälleen kerran..

My Son

Team Camel...


Hotelli tarjosi meille kokkauskurssin :'D








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti